vineri, 12 decembrie 2008

La pravalie


Am fo` astazi la pravalie sa ieu niste sticloante de grupare OH ca rezerva din camara era in pragul crizei. Si cum umblu io printre rafturi si produse cu sclipici, care ieu vederea si mintile consumistului ce zace tainic in fiecare, picioarele mi se opresc dinaintea perfuziilor cu hamei. Insfac la repezeala meniul de weekend si purced spre casierita. Inaintea me, o muiere cu prunci scoate din cos carne, brinza si verdeturi. Ca gospodina. Io, indarat, scot voia buna la ambalaj si ma rusinez oleaca de faptul ca lumea serioasa achizitioneaza responsabil, iara io ma desfat fara griji. Si-n toiul cugetarii mele, sare unu` dintre pruncii muierii, de ma calca si nu se opreste decit la stalajul cu jucarii pentru animale, unde da de-o buha mov. Ma-sa pruncului nu ave treaba, ea era ocupata cu cosarca in vreme ce dobitocu` ala mic imburda cu umbrela produsele sa ajunga la buha. Mi-o vinit de hire sa-i spun la muiere doamna, vezi ca pruncu` face paguba in bold! Da` cine stii ce animala era si ma trezem ca-mi sare la grumaz de ce-s cu ochii pe odrasle, ase ca am tacut chitic.
Si-n timp ce io-mi promiteam in gind, de-oi ave prunci cindva, sa fac bine si sa stau cu ochii pe ei ca pe butelie, sa nu ma faca de mindra minune doborind prin pravalii buhe de guma, muierea o rezolvat problema eficient. L-o asteptat pe prunc sa aduca buha la casierita, i-o luat-o din mina si l-o pus sa aleaga intre buha si cioco`. Dinaintea dilemei, o lepadat ficioru` buha in raft si nici nu s-o uitat inapoi.
Io fara sa vreu m-am apucat iar sa cuget cum ar fi de m-ar pune si pe mine muierea, nu aia din bold, ci aia de-acasa, sa aleg intre bere si pasare. Nu neaparat de noapte, altfel de pasare. Mai mica. O pasarica…ce-as face oare?

4 comentarii: