joi, 29 ianuarie 2009

Cea mai buna leguma

Am zacut la computer intr-o noapte pina aproape s-o crapat de ziua si am simtit cum, dintr-una, m-o cuprins o foame, de era sa-mi faca gaura-n stomac. In acelasi timp inauntrul fapturii mele s-o cuibarit o lene de nu aveam putere nici sa rasuflu, darmite sa ma si ridic sa bag ceva la ghiozdan, asa ca am zacut in continuare contemplindu-mi foamea.
Tot legind gind de gind, am realizat ca-s vegetarian, desi as minca snitel de porc cu garnitura de mititei si salata de piept de pui. Dar nu ma pot da in laturi de la natura mea. Is ceea ce is. Vegetarian. Acuma va explic cum functioneaza mecanismul.
Porcu`, vaca si gaina is animale erbivore, adica un fel de vegetariene. Baga iarba la intestin si iarba respectiva face ca fiarele sa creasca frumoase, numa` bune de belit si de trintit in oala. Noi, in lipsa de termeni adecvati, adica de ingustime a vocabularului, zicem ca mincam carne de porc, vaca etc., dar de fapt, carnea aia nu e altceva decit caloria si proteina din ierburile halite de animale. Asadar mincind carne de fiara erbivora, nu facem altceva decit sa ne conformam stilului de viata vegetarian, consumind un fel de vegetala concentrata.
Ca sa pricepem toti mai bine, sar in schema si cu un contraexemplu. Cainele si mita consuma tot felu` de hoituri si ciolane, asadar is carnivore. Daca am pirli un mit sau un catel si l-am servi, am deveni scurtuc si fara drept de apel, carnivori, dar cum ne-o ferit bunul Dumnezeu sa traim prin tari ciudate cu apucaturi culinare de mahala, nu sintem altceva decit niste vegetarieni de calibru.
Daca are careva dubii in ceea ce priveste titlul postarii, raspunsu-i porcu`.

3 comentarii:

  1. Stai si cites io odata, stau si recitesc a doua oara si zic si io ca un mare descoperitor:
    DA DOM'LE CHIAR ASA E! Insa totsi mai ramane o intrebare: PORCU' DACA TOT E LEGUMA, CAND II BUN DE CULES? :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cit stiu, atunci cind e copt, adica in preajma Craciunului. Il poti culege si verde in alte vremi, da' ii mai bine sa musti din el cind se coace.

    RăspundețiȘtergere
  3. floare ca varza si leguma ca porcunu-i

    RăspundețiȘtergere