luni, 19 ianuarie 2009

Gura dulce mult aduce

Rasfoiam zilele astea niste ziare si trecind peste bicisniciile cu sovieticii care o zavorit conducta de caldura, criza economica, am dat si peste aia cu romanul plecat la lucru in Italia. Nu-i nici un bai ca oameni trag la munca ca ursu` la miere, ba chiar ii laudabil ca intr-o natie de hoti, curve si tigani, cum ne caracterezizeaza unii, mai is si fapturi harnice.
Tinarul din poveste ii insa deasupra laudei, pentru ca are doar 16 anisori, adica in tara freca menta prin ceva liceu obscur si totusi la virsta frageda si-a luat destinul in maini si s-a pornit pe calea succesului. De fapt, cind zic ca l-a luat in maini, ma abat putin de la realitatea istorica a evenimentului, intrucit, tinarul, destinul si l-a luat in gura. Si destinul asta care loveste orb in viata fiecaruia dintre noi, in cazul lui s-a materializat intr-un madular de mos macaronar.
Cred ca tinarul, care s-o fi simtit lovit de ceva complex adolescentin, o luat calea pribegiei pe durata vacantei, sa ofere celor stingheri si cu bani, din caldura proverbialei ospitalitati romanesti. Asa ca a impuscat 2 iepuri dintr-o lovitura. Pardon, dintr-o sorbitura. Faci un bine altuia si mai pui deoparte si un leu greu pentru sonete si banchet. Junele carpato-danubiano-pontic era deja de 2 saptamini in Italia si culegea saminta de la sursa pe 30 de euroni masura, cind militia l-o surprins cintind la taragot. Acuma asteapta sa-l repatrieze, in timp ce batrinosu` care o adus taragotul la acordat asteapta sa faca intre 6 luni si 3 ani de temnita pentru care o si achitat 30 de coco.
La vita e bella…parca zicea titlul unui film.

2 comentarii:

  1. adica tinerelul canta la... "eclambiron". Sa fi fost o doina de dor sau o serenada... rap

    RăspundețiȘtergere
  2. nu stiu daca o fo' cintec sau vocaliza...stiu numa' ca l-o cotat pe batrin sa-i unga strunele ca sa nu scirtaie...

    RăspundețiȘtergere