joi, 8 ianuarie 2009

Pina-ntr-acolo si inapoi

Nu m-am rabdat sa-mi sed pe cur acasa si m-am pornit catre strainataturi. Mi-o tihnit, am bagat la mat, am strabatut ulite, am fotat obiective turistice si am frecat buha, adica pe mine. Si cum la orice suis este si-un coboris, si la orice dus este un intors…cred. Intoarcerea me s-o petrecut cu avionul, insa pina la sosire ii cale lunguiata.
De cu buna dimineata, catre 10 m-o scos din hotel, ca urmau sa vina alti platnici si cita vreme nu mai marcam banu`, era firesc sa eliberez locatia. Cum nu eram singur si persoana celalta avea avion curind, am zis ca e mai bine sa mergem laolalta in aeroport ca sa platim taxiul numai o tura, decit sa trag si io dupa mine valiza din zori pina-n asfintit. Ase ca m-am trezit, fara nici o intirziere, dator sa zac 10 ceasuri in aeroport.
Persoana insotitoare s-o carat si am ramas singurel. Ce era sa fac dintr-una? Am citit citeva pagini, dar mi-am dat seama ca fac plafus la cur de mai stau jos mult, ase ca m-am apucat sa bintui pe-afara tragind din tigare si de valiza. Acolo ma umplea frigul, deci era normal sa revin la inside. Dupa citeva ture din astea de gravitat pe orbita inutilitatii, eram deja beat de cap si plictisit, asa ca mi-am indrept atentia asupra vezicii. Ca prin minune, capatase glas si soptea. La inceput. Apoi s-o apucat sa urle du-te, ba, la buda, ca te pisi pe tine! Gata, zic, ma duc! Iau valiza si pornesc, dau sa intru in cabina cu ea, valiza nu incape. In buda mai erau citiva si cind i-am vazut ca ma privesc ciudat, m-o cuprins rusinea. Ies fara sa ma mulg. Mai zac prin zona cautind o fata cunoscuta. Nicaieri. Nimeni. Dopul de la puta dadea sa sara ca ala de sampanie. Dinaintea necazului las valiza in mijlocul salii de asteptare si ma car la buda.
Imi satisfac necesitatea mica si ma-ntorc. O muiere nu se rabda si sare la mine in limba strainului cum pleci si lasi aci valiza nesupravegheata? Doamna, zic io, ce era sa fac? Nu cunosc pe nimeni cui s-o las si-n buda nu incape. Daca era o bomba? Cind am auzit-o pe debila, m-am burzului si-am zis daca te uiti bine la mine cum is imbracat, vezi ca numa` de la second hand am haine. Apoi banii imi ajung cu greu de bere si de tigari. Nu in ultimul rind, calatoresc cu low-costu`. Cine, Doamne iarta-ma, pune bombonica intre calici mai ales ca io nici bani de-o petarda sau de-un artific nu am avut, c-am preferat sa-i bag la intestin? Nu stiu de am convins-o pe muiere ca nu vreu sa nefiintez fara scop cu niste luzari dupa mine, da` macar i-am inchis gura.
La o vreme o venit si cotetu` zburator, ne-o imbarcat iar la scoborire ne-o tinut aproape un ceas jumate pina ne-o dat sacosile. Drumul l-am petrecut, fara voia mea, in compania unor macaronari ce-o venit la copulat in Estul Salbatic. Nu zic ca tot neamul lor ii ca finu`, da` au mare indemina sa fie niste circari desavirsiti cu apucaturi de tigani.
Dupa cite-o aventura din asta nu-mi doresc altceva decit sa sa-mi cumpar o masina, eventual un sofer care s-o mine si dat fiind faptul ca nu am bani sa fac asta, as cumpara si niste bani. Daca stie careva ceva oferta la bani second hand, dati-mi un bip cu numar ascuns si va sun eu sa ne intelegem.

4 comentarii:

  1. Nu stiam unde ai disparut.Deci tu umbli lelea de sarbatori...Macar a meritat??

    RăspundețiȘtergere
  2. "Am umblat prin tari straine, unde credeam ca e mai bine"...cum zicea Carmen Serban. Io zic la fel. E mai bine. Asadar, din perspectiva mea, a meritat.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai ce tare faza, ombre :)) asa am ras acuma ca era mie sa-mi crape vezica. Stii, bine ca nu ai vazut ceva de ras prin aeroport ca atunci te faceai de mandra minune.(Se contracta vrei-nu vrei si muschii aia)

    RăspundețiȘtergere