marți, 2 iunie 2009

BlogoDecalog in rate II

Vrajmasii bloghismului pindesc de dupa colt si doar o respectare scrupuloasa a poruncilor ne poate mintui de ura acestor distrugatori de integritate. Recapitulati prima jumatate si scufundati-va spiritele internetistice in etica rascumparatoare.


VI. Continutul acestei porunci ii atit de ambiguu, incit pare sa fie fie facut doar sa umple spatiul. Dincolo de vrajeala ca indaratul fiecarui nickname exista o persoana, de bine, de rau, online nu sintem altceva decit niste pierde vara sub acoperire. Iar pentru cine, cu adevarat, isi traieste viata si integritatea in retea, nu exista scapare decit euthanasia, asa ca daca il depistati, loviti-l in crestet cu orice obiect contondent pe care-l gasiti la indemina. Fara mila, pentru ca-i faceti un bine.


VII. Cersitul dupa link exchange ii mare lucru, trebuie s-o recunosc. Mi se pare un fel de laba stereo, sau freaca-ma sa te frec. Ai schimat linku` cu 101% din blogosfera, zelistul sta dinaintea ta in genunchi cu gura cascata, dar inafara de ma-ta si de puberta care sta cu tine pentru ca-i faci cinste cu cite-o socata, nu te citeste nici pula. Varby esti pe val. Ride on, cowboy!


VIII. Chiar daca nu ai nimic de zis, fa-o! Cititorii tai fideli, adica tu si cu tine, o sa aprecieze. Nu conteaza ca ai casa plina de oaspeti, lasa-i in pizda mamii lor pe prag si intra in retea, musafirii o sa aprecieze. Nu baga in seama ca ti-a murit cineva apropiat, fa din asta un prilej de trafic, doar toti sintem datori cu o moarte. Cineva o sa aprecieze.


IX. Aci, postmodernul Moise, o atipit sau o vrut sa tainuiasca porunca. Cert e ca o dat cu bita-n balta, deoarece daca a atipit, inseamna ca a calcat strimb impotriva porunci a VIIIa, iar daca a tainuit continutul e ca si cum l-ar fi furat, deci cade sub incidenta primei porunci.


X. Pe zoso nu l-am injurat nici in gind deoarece nu e el de vina ca scrie cicat. De vina is cei care stau cu bale in coltul gurii asteptind sa le livreze un copy/paste din ceva ziar, sau ceva intimplare penala din existenta lui anosta. Pe alti bloghisti s-ar putea sa-i injur si apoi sa le comentez dindu-le link spre mine, ca sa vada ca nu is ei buricul Terrei si nu orice circel mental se poate publica sub titlul curent de gindire.


Continutul acestui articol ironizeaza nu persoanele linkate, ci anumite perceptii si convingeri puerile fara fundament in realitate. Daca totusi exista nicknameuri iritate si scandalizate, sa faca bine sa ma traga de clopote la ora exacta.

2 comentarii:

  1. Mda, ai oarecum dreptate, dar eu de ex nu mi-am facut blog ca sa il citeasca blogosfera sau whatever, cum ii spuneti voi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cita vreme e public, de ce l-ai facut oare?

    RăspundețiȘtergere