vineri, 26 iunie 2009

Prezentati arm`

Pina in urma cu citiva ani patria noastra avea nevoie cu forta de oameni devotati care sa-i apere hotarele. Acum straja la poarta tarii ii facultativa si io o vad ca un semn bun. Cel putin pentru mine. Am auzit de la prieteni povesti de cazarma si balarii sub flamura, incit de copil m-o cuprins o spaima sora cu moartea. Decit sa ma intorc barbat de la armata as fi preferat sa ramin adolescent pe veci, numa` sa nu maninc cicat sub pretextul patriotismului.

Oricum, treaba cu armata de buna voie si nesilita, nu ii poveste noua, dar tangential, mi-am amintit io intr-o seara cind umblam in pula goala prin casa de cald ce era, de cum am fost la recrutare prin clasa a XIIa.

M-am trezit intr-o dimineata de toamna tirzie si ca si cum m-ar fi inhamat la jug, m-am indreptat catre locul cu pricina. In curtea institutiei mai dirdaiau de frig si spaima citeva zeci de bezmetici cu pofta nebuna de a-si sluji neamul. Dupa citeva teste cu pixu` pe hirtie, numa` ce ne-am trezit fara vesminte si aliniati la perete. Dinainte statea juriul care ne masura din ochi dimensiunea pulii si volumul coaielor. Atunci n-am priceput de ce. Acuma cu gindurile asezate imi dau seama ca serviciul militar nu e joaca de-a cowboyi si indienii, ci implicarea intregii fapturi a soldatului in apararea tarii. Daca vine vrajmasul la hotar si zice ba, am venit sa va cucerim, descuieti poarta, tu ce-i raspunzi? Bag pula-n tine, vrajmasule! Si daca asta zice in sosete sa ne mirosim, sau in pule sa ne duelam, tu ce-i raspunzi cind ai madularul cit un mormoloc si coaiele mici si uscate ca stafida? Nimic, ai pierdut batalia si-ai lasat tara pe mina potrivnicului. Iata de ce la recrutare, tara are nevoie sa-ti priveasca in ochi arma din dotare. Pentru a putea dormi linistita noaptea. Nu ca sa fiu misogin, dar asta e si pricina pentru care femeile nu prea ingroasa rindurile ostirilor.

Oricum, dincolo de ratiunile armatei in evaluarea genitalelor viitorilor strajeri, mi-amintesc povestea recutarii unui prieten. Era la drimba goala laolalta cu altii si la unul de etnie rroma i s-o ridicat in slavi utilajul. Doftorii cind l-o vazut i-o spus vezi, baiete, ca dupa perdeaua ceia este un borcan cu apa rece. Du-te si te potoleste. Asta numa` ce iese din decor si vine cu borcanu` gol. Multumesc, ii mai bine acuma. Nime` nu o zis nimic, dar inafara de tiganus, restul o priceput ca borcanu` era pus acolo nu sa fie golit, ci umplut.

Cu oameni intariti ca asta, hotarele is in siguranta. Numai sa nu vina invadatorii cu borcane la ei, ca-i bai.

5 comentarii:

  1. Apei mai domnule draga io am mai putine primaveri, si apei la noi nu o mai fo' obligatoriu la armata dar o trebuit sa merem la recrutare. Si apei vorbiram noi ficioriii din sat ca ce si cum...si ape astia mai mari ne-o invatat sa ne radem la madular ca asa pare mai mare. Si merem noi ficiorii la recrutare, ne pune intr-o camera acolo..si intra o tanti asistenta si..cand ne asteptam sa ne zica sa scoatem madularu din pantaloni sa-l falim...ne-o zis sa scoatem un pix si buletinu'. Ne luaram o tapa...ca noi am mers sa ne falim cu ce ne-o dat dumnezo...Si iote ase de nacaz...nu am facut testu psihologic calumea..ase ca io in caz de navlesc turcii pe noi sed acasa la un brifcor si ma uit la tembelizor..ca nu mis bun de nimic la armata.

    RăspundețiȘtergere
  2. sunt putin confuza... borcanul trebuia umplut cu ... mmm... lichid seminal?:))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Hududup:Nu te necaji, daca nu te-a incercat comisia, poate apreciaza invadatorii. Totusi ia un pix cind strajuiesti hotarul, ca poate in loc de borcan vin si ei cu testul psihologic.
    @Layla: Cu madularul, care la rece se pliaza.

    RăspundețiȘtergere
  4. ce bine`i ca nu`s barbat si nu tre` sa ma tem de borcane =))

    RăspundețiȘtergere
  5. cand am fost eu la recrutare in clasa a 12-a nu a mai fost nevoie sa ma dezbrac. completasem intr-un formular ca am m-am gandit sa ma sinucid macar o data si am fost chemat la psihologul unitatii, unde am dclarat ca ma gandesc zilnic la asta. bineinteles ca in felul meu, imi bateam joc de ei, eram copkil prost :) oricum, am scapat de serviciul militar, nu mi-au mai trimis nimic acasa in ultimii 15 ani care au trecut. spre deosebire de colegii mei care au ramas la control si isi frecau pulele ca sa para mai mari.

    RăspundețiȘtergere