joi, 29 octombrie 2009

Manele feroase

Desi ii mare lucru sa te imbulzesti la concert ca sa vezi in carne vie pe cine ti-e drag s-asculti in boxa, io nu am tragere defel catre astfel de adunari populare. Oricum, de-a fi cindva sa marc banu` si sa ma inghesui cu plebea dinaintea scenei, la un concert de asta as vrea sa merg.


Nu stiu cine o facut poza, da` ii barbat, chiar daca ii femeie. Io am luat-o de pe un site care s-o stampilat pe ea si astfel m-o facut sa pierd 15 minute cu Photoshopu`ca sa sterg stampila. De aia nici nu le pomenesc numele, ca o fost sugaci. Na, reclama din cute!

joi, 8 octombrie 2009

Ce cauta americanii in Irak

Ce cauta americanii in Irak? Ce cauta celelalte trupe acolo? O fost cumva apelati la 911, sau 9/11 cum le place lor sa creada? De ce nu o venit unde o fost asteptati cu sufletul la gura 2 generatii la rind, adica la noi si s-o dus in curu` lumii sa-si propovaduiasca pacea globalizanta? Am vazut cindva pe net un afis ce zicea bombing for peace is like fucking for virginity si mi s-o parut miezul intelepciunii. Altora li se pare diferit.

Eram cu un prieten si cu femeia linga care s-ar aseza si nu stiu cum s-o pornit povestea cu americanii si razbelul. Io am tacut pina muierea o scos besina pe gura. E absurd sa fie retrase acum trupele din Irak, intrucit s-ar produce un dezastru. Cind am intrebat la ce se refera o zis ca noi nu pricepem nimic, deoarece sintem rasisti. Io nu vreu sa batjocoresc muierea nimanui, insa daca tot casti gura, conecteaza arcul limbii si la ratiune din cind in cind. Nu trebe sa-mi accepti ideile precum pruncul laptele din tita mamei, insa argumenteaza macar ce afirmi.

In primul rind nu stiu sa existe o rasa americana, pe care desconsiderind-o sa te autoexpui ca fiind rasist, apoi terminarea onaniei militare din Orientul Mijlociu nu cred sa se sfirseasca intr-o invazie masiva a tarilor Europei, sau a americii din partea musulmanilor. Si nu de alta, dar invazia s-a produs deja. Germania are citeva milioane de turci(stiu, nu-s aceeasi chestie cu irakienii, nu-s nici Orient Mijlociu, dar de invadat o invadat), iar ca minoritati in alte tari europene, muslimii isi bat madularul de buzele tuturor cu pretentiile emise. Dincolo de asta, nu prea ii vad aliniati precum personajele din Tiganiada, cu animale, perne si borcane sa porneasca la stramutare/invazie in toiul noptii.

Tilcul e oarecum altul. Daca ai un pisic la care ii futi piciore in burta constant, e normal sa se nasca in creierul tau bolnav intrebarea bai, daca nu-i vir papucul in abdomen in continuare, poate crede ca m-am emotionat si sare sa ma zgirie. Asa ca solutia vine de la sine. Fute mitul in jinjii pina ii vine acru in cerul gurii si astfel nu i se isca idei razlete in crestet.

M-am uitat seara asta la ceva film de kkt referitor la martirajul soldatilor americani in Irak. Un soldat cade la datorie(?!) si domnu` colonel de la Quantico ii insoteste copirseul in satul natal. Peste tot lumea il intimpina cu pretuire si intelegere. Toti ii fac mici favoruri, pina si pe cale, partenerii de trafic isi descopera teasta si aprind farurile la masini.

Nu stiu exact pe cine trebuia sa sensibilizeze filmu`. Pe mamele care-si pierd pruncii la citeva mii de km, pe alte mame sa-si dea pruncii la moarte peste mari si tari, pulimea care citeste doar revista parohiei? Ramine un dubiu in mintea mea si un iz de compatimire. Cit de prost trebe sa ajungi pentru a-ti pierde viata in numele unor lozinci, a unor culori si a unor idei fara argumente pertinente care sa le sustina? Exista acum citeva luni pe fosta blogoree, actuala ftw(fuck those whores) ceva campanie ca sa fii COOL, tre` sa fii viu. Mi s-o parut o laba, insa titlul e adevarat. Si se potriveste si la ce-am zis eu acum.

Asadar, ce cauta americanii in Irak? Ce cauta celelalte trupe acolo? Cred ca incearca sa fie COOL, atit ca nu toti reusesc sa ramina vii...