joi, 16 septembrie 2010

Din subconstient citire

O jucat aseara CFRu` in Cempions Lig cu ceva echipa de tara, tara, vrem ostasi si o reusit sa-i bata. Nu cred sa fi fost unu` fotbalist cu acte intre ei, ca altfel nu-mi explic biruinta ungurilor din Portugalia/Italia/Argentina. Nu am fost la meci, ca m-o durut sufletul sa marc banul si sa-i vad pingariti la ei acasa, dar se pare ca am calculat gresit si la capat m-o durut sufletul ca nu am fost. Oricum, nu mi-am tare batut eu capul dupa ce s-o gatat meciul, insa subconstientul s-o framintat grozav, ca in loc sa bage material de vis de pe iugiz, sa ma trezesc cu madularul sorcova – tare ca piatra, iute ca sageata – m-am trezit ragusit ca dupa racnit la peluza si cu amintiri clare si precise de la meciul pe care nici la tv nu l-am urmarit.

Dupa ce am aflat rezultatul, bucuria nu mi-o zacut mult in suflet, pentru ca mi-am amintit anii trecuti in care CFRu` o inceput competitiile adevarate cu dreptul, ca dupa, s-o scalde precum tiganul la mal. Cit mi-am dorit sa bag ceva pe blog cu ei savirsind nesavirsitul, ajung in cele 4 anotimpuri europene, dar vad ca nu-i cazul nici anul asta. Macar au achizitionat antrenor mascarici. Si de nu iese meciul, gazetele sportive mai baga o poza cu el racnind de pe margine, tragind fermoarul la trening si gata articolul.

Dar pina una, alta, lasam viitorul si anotimpurile europene pe mai incolo si revin la visul meu. Mi-o fost rusine sa recunosc dar eram la stadion cu nevasta si nu numai. Si nu ca am fost cu ea mi-e rusine. Dar era si soacra in tribuna. Linga noi. Ce cauta ea la meciul CFRului? De ce nu o ramas acasa sa-si vada de treburile ei? Nici in vis nu mai is in siguranta? Nici la stadion nu mai pot sa sudui si sa elimin din tensiune? Lasa ca incerc in visul de la meciul urmator sa-i dau o bluza visinie si s-o bag la galeria adversa. Poate puneam cumva de-un happy end.

2 comentarii:

  1. Eu n-am avut norocul să fiu în Cluj în ziua meciului, dar de la TV n-a părut mare treabă după minutul 20.

    Freud sigur s-ar fi distrat cu visul tău.

    RăspundețiȘtergere
  2. Freud ar fi in stare sa se distreze cu orice. Pina si cu o insomnie.

    RăspundețiȘtergere