duminică, 17 octombrie 2010

Salata de cuvinte

Pe cînd încă nu ştiam că fetele au pizdă şi chiar dacă aş fi ştiut, i-aş fi zis păsărică şi nu aş fi rîvnit la dînsa, eram prin liceu. Şi zăceam eu în vremea liceului în internat unde nu găseai multe pricini de bucurie, pentru că nimeni nu avea personal computer decît primăria urbei şi cîţiva bişniţari locali. Şi pînă şi ăştia aveau 286, care era cel mai păsărică computer şi costa cam cît un rinichi pe piaţa de transplanturi. Fiind internat de liceu, nu cămin studenţesc locul în care am tras peste nopţi, era plin de pule, pardon puţe şi înafară de palmă puţele astea nu găseau alinare nicăieri. Şi eram toţi de la ţară şi nu ieşeam des pe uliţă că eram plini de complexe de inferioritate precum caprele Irinucăi de rîie.

În contextul în care 15 tineri zăceam în aceeaşi cameră vreme îndelungată, am căutat s-avem prilejuri de-a ne tihni laolaltă fără a ne fute în cur. Pedagogul ne dădea deşteptarea şi stingerea şi ni se părea un act de rebeliune să nu adormim la comandă, ci să dospim pe întuneric şi să povestim kkt. La un moment dat ca să facem interactiv kktul, o venit unul cu ideea să jucăm fazan. Şi mergea fazanul ca-n brînză printre paturile metalice supraetajate şi de bucurie nici nu mai simţeam mirosul de picioare închise peste zi în adidaşi Roobook, Puna şi Adibas.

Într-una dintre serile astea de fazan nocturn, din cuvînt în cuvînt, numai ce termină unul în şă. Nu că nu ar fi cuvinte care să ducă înainte jocul, însă nouă ni se părea cam gata cheful, cînd feciorul căruia îi era rîndul să rostească partea lui, zice şălată. Cum eram toţi de la ţară nu am considerat că era gaură în cer, dar totuşi părea cam tras de păr. Şi cu vorba bună, încercînd să nu jignim pe nimeni, am dat să-i explicăm că planta aia care creşte-n grădină este salată şi nu şălată. Păi, io nici nu mă refeream la plantă, zice colegul. Voi confundaţi termenii. La noi în sat este unul pe care dacă-l calci pe bătături la discotecă, te ia de guler şi zice “băi, dacă mă enervezi mult, îţi dau o şălată după cap de nu te vezi”.

9 comentarii:

  1. :)) mare lucru internatul si cum aduna el toate specimenele posibile si imposibile intre zidurile lui..

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca era shalata din gradina Ursului si neshtematele din gradina Cerbului atunci poate ca shi fajanul era din gradina Dex-ului...limba romana e o comoara care implica mii si mii de variatzii pe diferitele plaiuri mioritice..dialectele is compuse din regionalisme si arhaisme care de cele mai multe ori nu se regasesc in dex...propun jocul fajan regional. Exemple: laboş, fideu, tenchi, legheleu, viganău, credentz, fioc, cucurbătă, căndălău, stropci, boc (nt. nu e vorba de vestitul premier...), colniţă etc..spor

    RăspundețiȘtergere
  3. @Anonim:face si internatul ce poate, bietul de el.
    @Rompitorul:conie,bloudar,oiaga,pirci,shifon... si cite nu mai is!
    @femeiadeservici:vremuri de vremuri, ma cherie.

    RăspundețiȘtergere
  4. La liceu nu stiai ca "fetele au pizda"? Dar acum cati ani ai facut tu liceul? :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu. Credeam ca au pasarica. Liceul l-am facut pe cind euro era mai slab ca dolarul si nici nu avea chip inca.

    RăspundețiȘtergere
  6. Inseamna ca ai cu vreo 10 ani mai multi ca mine :)

    RăspundețiȘtergere
  7. 10 ani? 10 cm? Are rost sa ne masuram in dimensiuni?

    RăspundețiȘtergere
  8. ultimele barfe evenimente din orasul tau? hai cu noi pe www.barfim.com

    RăspundețiȘtergere