luni, 4 iulie 2011

In the name of God(father)

Are sfetnicul o gaşcă de prieteni semi-pensionari cu care se întreţine ocazional. Mai sorb o ţuică la o onomastică, mai fac o serată dansantă, mai pun ţara pe piciore, ca tot omul care are vreme. Şi s-o nimerit în toiul unei vizite de lucru să fie de faţă şi naşul copilei sfetnicului, venit de la capitală, om glumeţ, cu poftă de viaţă.

Sfetnicul şi cei din gaşcă povesteau cît îi de tragic că anumite nume dispar, din cauză că lumea nu le mai consideră atrăgătoare şi prin urmare nu le mai dau copiilor. Şi s-o apucat să înşire la exemple: Ileana, Nicoleta, Rodica, Veronica, Victoria etc. Naşul tocmai ieşea fresh de la duş şi s-o băgat în vorbă ca musca-n aia a iepei. Nu vă faceţi griji, că nu dispar numele astea, încă se dau maşinilor de cusut. Şi-ncepe berbecul să rîdă şi se miră că lumea nu-i ţine isonul.

La 10 minute după ce se cară prietenii sfetnicului, i-o zis careva şi naşului că pe doamna care o venit cu tema discutiei şi pe care o frămînta treaba asta cu numele, o cheamă Rodica. Da, la fel ca şi pe una din maşinile de cusut de care pomenea naşul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu