sâmbătă, 30 noiembrie 2013

Dezlegare la shopping





Sîntem un neam de prăznicari. O ştim cel puţin de pe vremea lui Creangă care zicea: “Să dea Dumnezeu tot anul să fie sărbători şi numai o zi de lucru, şi atunci să fie praznic şi nuntă “… Ne place să petrecem, să NU lucrăm şi dacă se poate să avem şi beneficii în urma odihnei, ca să nu ostenim degeaba odihnindu-ne şi petrecînd.

Preafericitul patriarh Daniel, Domnul să-i dea ani fără număr şi rod îmbelşugat, a propus ca zi liberă data de 30 noiembrie, cînd românii îl sărbatoresc pe Sfîntul Apostol Andrei. Propunerea a fost adoptată de Camera Deputaţilor în luna iunie 2012, acesta fiind primul an în care angajaţii au avut liber în această zi. Din întîmplare am văzut la ştiri că dorinţa aprigă a preafericitului păstor de ziua lui în 2013 a fost să propună şi praznicul Înălţării Domnului ca zi nelucrătoare, dorinţă susţinută şi de deputatulul PSD Bogdan Diaconu.

Dar cuvîntul din poveste înainte mult mai este şi astfel s-a nimerit anul acesta să avem din păcate sf. Andrei si 1 decembrie, ambele zile nelucrătoare, DAR PLĂTITE, în weekend. Partea bună este că tot în preajma weekendului s-a nimerit şi Black Friday. Adevăratul Black Friday, cel de după  Thanksgiving Day. Partea proastă e că Black Fridayu` a fost anticipat de heterodocşii de la emag, altex si cei împreună cu dînşii şi au futut meciul. Însă dreptmăritorii au prăznuit cum se cuvine ieri cu reduceri după datină şi tipic.

Unde am vrut eu să ajung, pasăre de noapte, cu alcoolemie ridicată la ceas tîrziu… la faptul că Biserica Ortodoxă ar trebui să propună ca şi Black Fridayu` să devină praznic bisericesc. Dacă tot e în preajma sf. Andrei şi a lui 1 decembrie, de ce să nu facem combo-praznic şi să nu ne învrednicim de combo-zile nelucrătoare?! Dacă e praznic, praznic să fie! Cu dezlegare la peşte, untdelemn şi shopping. Cu masluri, miruire şi toate cele de trebuinţă neamului omenesc.

Amin !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu