joi, 8 ianuarie 2009

Bucate la bucata

Stiu pe una de la Tara (cu T ca e vorba de Tara Motilor) care s-o dus la Bucale sa se realizeze. O dat de serviciu, cistiga bine si mai pune un leu greu la ciorap ca nu stii cind a trebui. Cind nu face asta, zace in apartament la o tanti, ca doar si soseta aia birnita de bani albi trebe tinuta undeva.
Intr-o zi, tanti ii zice la fatuca asta vezi, ca vin azi oaspeti la masa, o sa fim 6 de toti. No, nici un bai, nu-i rau sa-ti paseasca neamurile in casa si daca tot vin, te gindesti ca-i de pus oarice dinaintea lor. O maslina, un brinzet, o coaja de pita… Hai sa mergem atunci la piata, tanti, sa cumparam ceva, zice fata. Nu trebuie sa cumparam nimic, draga, ca aduc ei tot, nu-ti face griji! Cind o auzit tinara de la Tara ca tanti refuza cu insistenta sa aprovizioneze camara, s-o gindit ca stie doara ce zice.
Cind ii catre amiaza, vin si musafirii, si scot din bagaje cinstitele bucate, adica o caserola de mici. 12 la numar. Intocamai ca apostolii. Sau ca lunile anului, daca vreti. Bun! S-o trintit micii la fript, s-o consumat, acuma ca omu` sanatos, fiecare astepta sa mai vina ceva. Fatuca si tanti asteptau sa scoata astia din sacosa level 2, musafirii asteptau ceva din partea casei. Urmarea o venit prin tanti in camera fetei care s-o dus sa roada ceva cioco` in privat. Si o sunat cam asa auzi, nu ai vrea tu sa scoatem din frigider cirnatul acela pe care l-ai adus cind ai fost ultima data acasa la voi, la tara? Fata, desi nu am fost de fata s-o vad, cred ca s-o si inecat cu aluna sau stafida din cioco`. La capat s-o consumat si cirnatu` si lumea si-o mai potolit foamea ca sa se poata cara in tihna acasa.
Acuma, tate ca tate, da` oamenii ceia de la masa care o venit cu mina in cur desi s-o oferit ei sa sature multimile, nu erau houmlesi, ci avocati si oameni cu bani, care cistiga un sfert de garsoniera pe luna si zac vara prin tari exotice. Poate asta era si baiu`. Nu era, doara, sa schimbe o bancnota de 500 de coco pentru niste mititei. Aoleu, soro! N-am marunt in agregat!

2 comentarii:

  1. "Niciodata nu m-am inecat atat de rau cu o aluna,mancand ciocolata,si sper sa nu mor in acest fel pe taram sudist.Prefer sa mor barnita de mancare intre ai mei.Mi-a placut mult articolul,felicitari Buho!!!"
    ("Fata de la tara cu libidou de curva de oras")

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam, domnisoara. Atentie la ciocolata cu particule!

    RăspundețiȘtergere