duminică, 5 aprilie 2009

Despre insuratoare

Pe rind, sau deodata, oamenii din jurul meu trag catre insuratoare. Adica sa se aseze la cotetul lor alaturi de muiere, in vederea conservarii speciei si a implinirii fanteziilor fatate pina acum. Unii mai incearca sa aduca vorba despre ziua in care si io voi intra in rindul lumii(de parca acum as zace pe orbita ei), tragind la caldura caminului si la fierbinteala familiei. Personal, is convins de asta, insa nu am chef s-o discut si cu atit mai putin s-o infaptuiesc in urmatoarele citeva saptamini. Nu de alta, dar io am ginduri, framintari, spaime, dubii etc.
Unul din ele ii cerutul femeii care t-i draga de nevasta. Filmele cu sirop si kkt moale dau ca pilda barbatul sensibilos ce asterne pe gresie genunchiul si astfel prezinte jalba. Nu am nimic impotriva omului cu simtaminte, insa nu vad rostul ingenuncherii. Io stiu ca rotula se pleaca dinaintea lui Dumnezeu, eventual dinaintea monarhului, dinaintea cuiva caruia fie din convingeri istorice, morale, sau mai stiu io de care, ii atribuim o conditie de superioritate in raport cu noi. Astfel ca nu inteleg plecarea dinaintea femeii in acest moment, pentru ca dupa citiva ani genunchiul supus sa se transforme in dosul palmei peste gura. Daca tot pretuiesti pe cine t-i drag, spune-i de la obraz si mentine verticalitatea pina la lut.
Alta ineptie care nu-mi da pace e cererea de la tatal viitoarei sotii. Intr-o vreme cind muierea in societate nu exista decit ca accesoriu al barbatului si oarecum tatal fetei-alt barbat-ii garanta acesteia drepturile, da, era firesc sa i-o ceri lui. E ca si cum ai fi cumparat o vita. Asta nu se putea fara acordul proprietarului, decit daca isi schimba denumirea in furt. Daca plimba ceva tinara retina p-aci sa nu sara in sus, ci sa faca bine sa judece coerenta frazei si nu terminologia aparent injositoare, iar daca nu-mi da dreptate, sa moara fata batrina, intrucit e mai timpa decit permite dreptul civil.
Acum insa, femeile au carte, au drept de vot, adica un statut social, ba unele cistiga de-si ajuta financiar si parintii. In cazul acesta, cum sa merg io la socru` si sa-i cer fata, cind ei is persoanele la mila ei si nu ea cea fara drepturi. Daca este careva, tot femeie, in situatia asta si rivneste sa fie ceruta de la tatal ei, inseamna ca renunta la propiul statut social, deci, cine o ia, e indreptit s-o considere doar masina de gatit, de spalat si facut pe plac, deoarece singura cere tratamentul respectiv.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu