miercuri, 9 septembrie 2009

Nobelul pentru descintatoare

Am scris acum citeva luni despre vrajitoare si tamaduitoare si ce-o facut oamenii din breasla asta cinstita din bietul gospodar indian care si-o pingarit fetele la indemnul binefacatorului. Nu mi-o dat pace subiectul si rasfoind o Povestea mea, am dat si peste anunturile cu maiastrele minuitoare de bagheta. Si aci treburile is ca la sex. Daca intr-o vreme era bazat cine pingarea firesc, sau era pingarita firesc, la fel ca magia alba, acum e mai trendy sa te dai iubitor de gaoz, respectiv sa practici magia neagra. In scopuri bune, desigur. Una care o vrut sa nu ramina defel pe dinafara, o zis ca ea baga si alba si neagra, magie sa fie, asadar un fel de bi.

Oricum, nu restructurarea magiei tiganesti autohtone in vremi de criza globala ma framinta pe mine, ci faptul ca dupa atita chin si sudoare, specialistele “fara numar”, desi toate-s “nambar uan”, o ajuns sa fie recunoscute international. Hai ca, pina vorbeau ele de fusul de aur si slobozul balaurului nimeni nu le baga in seama, insa in numarul de saptamina trecuta din Povestea mea una din vraciuitoarele astea era prezentata ca si cistigatoarea premiului Nobel la tamaduiri, dezlegat de cununii, vraciuit si descintat.

Dincolo de orice reticenta, premiul Nobel e premiul Nobel si scepticii is invitati sa-si dea pumni in oua. Poate cistiga si ei Nobelul la automutilare.

4 comentarii:

  1. Bun...deci fan de "Povestea mea" hmmm...ai scris articolu asta inainte sau dupa "Povesti adevarate"dupa AcasaTv? :P
    Eu zic sa dai repede cu sare peste umar si sa te dai si de 3 ori peste cap,ca afla "Nobela" ca scrisasi lucruri negre si ai grija...

    RăspundețiȘtergere
  2. ...si Intimplari adevarate. La tv nu ma uit aproape deloc, asa ca nu stiam de emisiunea de pe Acasa. Sa stii ca stau cu spaima intre tite, mai ales acum ca mi-ai atras atentia asupra pericolului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Habar n-ai cât rău pot face năpârcile astea. Din păcate, cu mult timp în urmă, am simţit-o pe pielea mea. Nu, nu am ajuns să vând din casă, drept plată, dar groaza că ai intrat într-un joc ale cărui reguli nu le cunoşti, a fost prezentă ani buni. Aşa se nasc xenofobii...

    RăspundețiȘtergere
  4. Am luat-o mereu la nivel de batjocura. Am prea putin de trait ca sa cred si sa ma complic si cu asa ceva...

    RăspundețiȘtergere