vineri, 19 decembrie 2008

Gindind cu gura

Orice afirmatie universala imi da o oarecare stare de disconfort intrucit ma ia fiorul sceptic pe spinare. Cine, Doamne iarta-ma, stie ce fac toti/toate, mereu, peste tot? Is de acord ca exista chestiuni care pot fi enuntate in acest fel, insa is convins si de faptul ca abuzam de ele. Ma bag la citeva exemple sa mai umplu spatiul si sa pierd vremea. A mea si a celor care lectureaza.
Cele mai clasice is ala cu barbatii p*rci si femeile c*rve. Le stie toata lumea(ca sa vedeti ca si io ma scapat la generalizari) si cu toate astea, daca gasim un singur contraexemplu, am dat in cap prostiei unora de a nu respecta niste categorii simple de gindire. Asta nu inseamna ca lumea o sa fie mai buna si iesim din criza economica burdusiti de lichiditati, decit daca lichiditatile astea nu is cumva imbuteliate la flacon.
Pe linga afirmatiilea care miros, de la orice unitate de masura a distantei, a frauda intelectuala, mai is si cele mascate. Nu e de-ajuns sa asezi totul sau toti dinaintea termenului cheie ca sa dai iz de universalitate. De exemplu, zice vorba cintecului de la Vama Veche vreau o buda normala si un dus cit de cit, americanii-s de vina, hop cu chifteaua in gurita lor. Io-s convins ca transatlanticii is cu adevarat vinovati de situatie, insa nu au cum fi toti. Mai is si americanii aia mici cacaciosi si mucosi care inca nu o apucat sa poarte povara vinei buzilor mizere din caminele studentesti autohtone. Apoi scormonind in amintiri, dau de toti politicienii is tilhari. Nu e vorba ca nu e drept, atit ca inca nu stim despre toti ca-s intinati, decit despre a treia parte din ei(cf. Academia Catavencu, nr. de la mijlocu` lui decembrie). Inca unul si ma culc, dupa cum zice datina, aduce ilustrarea tamaduitorilor apartenenti gliei stramosesti. E vorba de dr. Ciomu Spintecatoru` care a sectionat in 3 elemente(nu stiu daca echilaterale sau echidistante) madularul unui subiect. De aci si vorba din popor, asa sa te increzi in doctori! Vorba nu e de doctori si felceri, ci de perceptia lor in mintea omului de bine. Si chiar de nu m-as fi impiedicat de amintirea macelarului medicinist, cine ar putea avea incredere in niste oameni care zac in scoli jumate din viata ca sa-ti bage pe cur supozitoare sau pe grumaz, in jos, pirule?
Inainte sa ma duc sa sifonez asternutul, va indemn sa cascati gura cu mintea, ca nu stii peste cine dai si te face de mindra minune, de ti-e rusine ca ai orificiu intre buze.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu