sâmbătă, 20 decembrie 2008

Sacosa buclucasa si astrul la apus

De citeva zile incoace 90% din stirile gazetelor sportive is despre Jiji, Steaua, plasuca cu coco etc. Numa` bine o stat lumea chitic cita vreme o mai fo` un meci, o competitie, orice, iar acuma, ca sintem in pana de reportaje si activitati, scoatem la iveala bicisnicia din primavara.
Firul ros e simplu. Pe pragul de capat al campionatului de fotbal de anu` trecut cind CFRu` si Steaua se stringeau de grumaz care sa inhate tortu` miresei, domnu` Jiji, pare-se, nu s-o rabdat si o trimis prin ceva slugoi de-al lui o plasa de rafie burdusita cu euroi la jucatorii si antrenorul rivalei CFRului. Nu-i spun pe nume ca l-am si uitat. DNAu` o inhatat plasuca si pe purtatorii ei si s-o apucat sa stringa dovezi cu care sa le dea in crestet faptasilor. Campionatu` s-o gatat, Jiji o plins in pumni a paguba serioasa si tata bicisnicia parea uitata. Da`, dupa vorba din popor, Dumnezau, nu culca-te! Astfel ca oaricine s-o trezit sa urmareasca telefoanele lu` Jiji&Co. si te miri ce-o scapat pe gura tinerii.
Ii destul sa luati de la taraba ziarele, sau sa viriti clicku` pe situl sportiv ca sa va bucurati inimile de sarbatori cu urarile lor de bine. Nu-i bai ca suduie, ca doara toti suduim, nu-i bai ca-s aroganti, ca doara o fo` smeriti, da` oamenii aiestea nu stiu nici grai romaneste. Tat a treia vorba ii dezacord, iar bilbaiala ii la ea acasa. Si mai zic unii de rau despre CFRisti ca-s unguri. Unguri dara, da` macar stiu articula in romaneste. Ciobanasii mioritici extracarpatici nu cred sa fi trecut nici macar de grupa mijlocie din gradinita la cum se exprima.
Dincolo de toate, nu stiu de s-a alege oarice din telenovela asta, ca pare tare autohtona, adica la fel ca si o besina. Face fis si pute, dar ii destul sa deschizi fereastra si s-a dus. Intre timp, io visez la competitii precum Steaua-FC Glina, AS Ciorogarla-Steaua, Unirea Singureni-Steaua, Steaua-Biruinta Gradistea. Dar nu stiu de-oi avea bucuria asta. Oricum, nadajduim ca bine-a fi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu