vineri, 12 decembrie 2008

Mens otiosa in corpore sano


Sportivul roman are spirit de competitie. Mort. Iti da nas citeva clipe numa` bine sa apuci sa prinzi nadejde, dupa care te lasa ca la alba-neagra cu buzele inflamate. Am observat asta la rugby, la fotbal, la handbal. De restul m-am preocupat prea putin. La rugby avem nationala de tineret care cistiga campionatul european si nationala de batrinet al carei unic cistig e participarea. Avem folbalisti care ajung sa se imbuibe de la masa bogatilor, ca sa reuseasca in timp relativ scurt sa devina abonati la cantina saracilor. Ultima care-mi sta in gusa e adunatura de veverite handbalistice care o rupt fisu` la lesbiencele daneze si-o smerit alte neamuri ca sa se faca de mindra minune cu niste impiedicate. Cata casa, ca sinteti veriga slaba!
In situatia asta fie te-apuci si faci pasiune pentru o haita sportiva straina, care nu tare are cum sa-ti reprezinte simtamintele quasi-patriotice sau macar de apartenenta, fie promovezi alte sporturi.
Un sport national cu mare trecere ar putea fi Nu te supara, frate! Se organizeaza pe de-ascunsu` un campionat intern, se aduna un lot de minuitori cu zarul si miscatul pionului pe tabla de joc, dupa care inviti strainii la competitie. Cum strainii nu stiu de buimaci ce si cum, ii facem scurt si luam mondialul. Apoi ne retragem, nu cumva data viitoare sa ne biruie dosnic.
Propunerea a doua aduce Pacaliciu` in prim plan. Facem si aci campionat mondial de Pacalici masluit cu arbitrii. Astia nu au alt rost decit sa-i penalizeze pe straini. Ideea de baza e simpla. Strainii, orice ar face, gresesc, noi, orice am face, facem bine. Astfel le luam fata si aci.
Inchei cu Bambilici mecanic. Pentru ignoranti jocul functioneaza in felul urmator. Te vezi cu unu`, il saluti, il intrebi una, alta dupa care ii zici Ma, zi un numar! Asta zice x, sau xyz, nu conteaza, orice numar. Tu zici x+1, sau xyz+1 si l-ai facut.
Daca nici cu astea nu ne scoatem din c…t, numa` euthanasia ne mai vindeca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu