duminică, 31 mai 2009

Io cu tata S01E7- De moarte si de nunta nimeni, niciodata, nu poate fi gata

Laolalta cu Satelitu`, dupa cum am zis, era tata ziua praznic. Nu faceam altceva decit sa intretinem relatii sexuale cu pasarile de noapte si sa mingaiem plante medicinale aromate, adica sa futem buha si sa frecam menta. Asta pina cind Satelitu` o dat de una si o-nceput s-o cerceteze mai des decit pa mine. Am crezut ca-i o patima trecatoare si nu i-a trabui mult sa sa-ntoarca la apucaturile noaste, da` Satelitu` o prins mare drag de fatuca ceia si intr-o sara o vinit la noi in ocol si ne-o chemat la nunta. Pentru mine o fo` nacaz mare. Am stiut ca n-oi mai umbla in veci pin obste cu el sa povestim gateje destre pamint si muieri fara vesminte.

Tata, care nu-si pierde cumpatu` din nimic, o dat cu pumnu` in masa si-o racnit alti bani, alta distractie! Numa` asta ne-o lipsit! Nu eram rupti in cur de saraci, da` la tata nu-i era drag sa deie defel din buzunar. Hai, ficior in sura sa graim acolo ce-i de facut, ca-ntre barbati! Ase ca ne-am dus in sura si laolalta cu Temistocle care razima ieslea a paguba, am intors nacazu` pa tate partile.

Cu ocazia asta ne-o spus el cum pin partile lor, inainte de-a lua muierea, te duci la casa ei parinteasca si-i lovesti in cap pa tat`su si pa ma`sa, astfel incit tu sa ramai sigura faptura la care sa-i stie de frica. Cu asta ai rezolvat mare parte din problemele familiei ce-o intemeiezi. Socrii nu-si baga nasu` in gospodaria ta, nici sa vrei nu poti locui laolalta cu ei, cind iti bati nevasta, nu ameninta ca fuje la ma`sa si mai ales esti impacat sufleteste ca pa fata pamintului is doua persoane in minus care sa-ti doreasca raul. Desi nu glasuia rau Temistocle, ni s-o parut mie si la tata ca extraterestrii aiestea de la oras cam sar calu` cind ii vorba de nunta.

Tata, care deja-si rumpe falcile cascind de la truda zilei, o facut o bila cu ce-o rinit in nas si-o zis asculta aci ficior! Treaba-i oabla precum funia in sac, dupa vorba inteleptilor obstii. Tate obiceiurile is frumoase, pina si a lu` Temistocle si aci multumim Domnului ca nu avem fete de maritat ca eram in lut deja. Da` framintarea noasta ii nunta lu` ala mare de-a lu` Satelitu`. Sa-ti spun cum am facut cind eram si io holtei. Cu tate ca eram laolalta cu ma`ta, de era de mars la nunti, botezuri, mormintari si orice alte pricini unde era de imbuibat pintecu` si de marcat banu`, o lasam acasa. Merem singur, bagam in mine cit doi si plateam cit unu`. Cind am luat-o pa ma`ta, tati la care m-am birnit, o vinit cu muierea, o mincat cit doi, da` o si cotizat pentru doi. Asta, ficioru` tatii, sa-ti hie invatatura de viata si asemenea sa faci si tu. Bine ca esti impiedicat si n-ai draguta, ca dupa mintea ta erai in stare sa meri cu ea, sa bei putin si sa platesti tat. Noi nu facem de-aiestea, ca banu` nu se cistiga lucrind, ci belind de pa altii!

Zis si facut dupa pretioasa invatatura a lu` tata! Mi-o parut oleaca rau de Satelit, ca m-i drag, da` tata-i tata si io din vorba lui nu ies, ca daca as iesi, m-ar baga tata inapoi cu intelepciunea dosului palmei sale.

2 comentarii: