miercuri, 2 septembrie 2009

2 x de la tara...

Mi-o venit in minte doua bucati de la tara. Nu au legatura intre ele ca si continut, insa ca model de gindire is in aceeasi oala.

Prima zice ca trecea coloana oficiala a oarecarui functionar inalt la stat mare la sfat. Claxoane, lumini, stroboscoape, nu de alta, da` sa iasa razesul de pe ulita cu bicicleta si caruta. Unul mai voinic nu se da in laturi nicicum. Il atentioneaza mai intens militia si intr-un tirziu se da batut pe margine, insa cum trece virful coloanei, tusti! pe ulita publica. Bag pula-n ea coloana oficiala, ce ma intereseaza pe mine de ei? Nu am nici o treaba cu oficialii, insa daca tot e sa nu te futa nimeni la crestet, e atit de greu sa astepti 30 de secunde pe margine, chiar daca te grabesti? Nu cred ca e greu, insa atunci ce, pula mea, mai povestesti la amicii de doza. Ca te-ai oprit la trecerea coloanei?! Nu are nici un farmec, mai bine povestesti despre ultima laba cu scintei din adolescenta ta.

A doua e legata de chefuri. Unul aniverseaza ceva de soi in viata si simte nevoia sa adune lume in jurul lui ca sa-i confirme reusita, esecul, inutilul pe care-l aniverseaza. Invita citiva oameni de bine si le spune ca e rezervata participarea, adica e pentru cei care is chemati. Astia, imprastie vorba-n obste si astfel afla intreaga suflare ca X face chef select, adica fara toata pleava. Tocmai de aceea, hai sa mergem cit de multi, incit sa nu poata sa ne dea afara. Nu stiu daca mai e nevoie sa adaug altceva decit de ce, pula mea, euthanasia nu e legala si la oameni? Ca masura publica si nu din compasiune.

7 comentarii:

  1. facusi chef si veni vecinu' cu casu' pe umar si consoarta pe tocuri cui si floare-n par?
    dezvoltati dilema 2 va rog,pare interesant si deschid lista de semnaturi ptr euthanasiere...

    RăspundețiȘtergere
  2. chef ? unde chef ? care.. ? yeeeee ..:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Buhă, scuze de stricăciuni ! Rogu-te, alungă-mă din persoane interesate cu numele anterior al blogului !
    Mulţam fain ! :)
    Asta apropo şi de o postare mai veche a ta : un blog are şi el motivaţii diferite în timp, răspunde, sub diferite forme, ţintei celui care moşmondeşte la el. Câteodată terapia mai suferă schimbări. Nu ? Şi diagnosticienii mai ratează !

    RăspundețiȘtergere
  4. @femeiadeservici: nu io, ceva cunostinta dete muzica tare si lua ceva beri pt plebe. Lista e deschisa oricui te supara.
    @irina: nu stiu nici eu unde...is printre cei neinvitati. Io am incercat sa te alung, insa nu ma lasa inima. Partea despre o alta postare nu am prea priceput-o, mai ales ca am consumat niste TMsorene. Spune exact unde bati saua, ca sa priceapa mirtoaga. Altfel ramin in ceata precum asinul.

    RăspundețiȘtergere
  5. 1.S-a rezolvat şi-ţi mulţam !
    2. Despre asta vorbeam : " Pentru mine ii clar ca cine si-o facut blog, l-o atirnat pe net ca sa fie citit de lume, adica de altii, ca daca-l facea doar pentru sine, putea sa scrie in jurnal cu creionu` chimic, sau sa-si faca insemnari personale fara legatura la retea." Mi se aşeză o muscă drept pe căciulă .. :)
    Unii pornim de la ideea de jurnal, pe traseu schimbăm oarecum macazul. Doar "oarecum", pentru că ideea de "public" ne e bleahhhh :(( în continuare.
    Iar you tube-urile..fac şi ele parte din tuşele care ne surprind expresia. Da, e drept, e un pic de frivol în toate astea.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din cind in cind nu zic sa nu fie si ceva iutub, insa la fiecare zicala, pare un pic incarcat. Pentru gusturile mele.
    Ratiunile, recunosc, pot fi diferite in a incepe blogoslovirea, insa ramin la gindul anterior, cita vreme e public, carevasazica e public.

    RăspundețiȘtergere