luni, 19 decembrie 2011

Să dăm Porumboiu din mîna pe Bănel de pe gard

M-am întrebat de multe ori ce făceau acum 25-30 de ani finanţatorii actuali ai cluburilor de fotbal româneşti. Pînă să ajungă în atenţia presei datorită cluburilor, nimeni nu ştia de ei. Acum în schimb îs ca mioriţa căreia iarba nu-i mai place(nemulţumiţi), gura nu-i mai tace(declaraţii). Am citit azi în Gazeta Sporturilor asta. Mai jos am pus şi un print-screen cu upgradeuri.

Din prima frază înţelegem că domnul cu scandalul i se alătură lui Jiji. Fără să mai citesc restul articolului, am ştiut că am luat-o pe un drum greşit. La reputaţia pe care o are Jiji, nu i te poţi alătura nici măcar în chestiile elementare fără să-ţi lipeşti o etichetă negativă în frunte. Cum ar fi de exmplu respiratul. Toţi oamenii respiră, Jiji este om, deci Jiji respiră. Aparent, nu facem nimic alăturîndu-ne lui Jiji în a trage aer în piept. Greşit! Pentru că Jiji respiră, dar o face pe gură.

Să revenim la articolul pe care totuşi l-am lecturat pînă la capăt. Domnul Porumboiu ameninţă că în semn de protest...ar putea să boicoteze meciul cu Rapid, echipă care nu are nici o legătură cu contestaţiile anterioare. Pare logic şi de bun simţ, nu? Dar să vedem mai jos cum are de gînd să boicoteze domnul Porumboiu meciul. Sper să ningă suficient de mult încît terenul să devină impracticabil, declară el. Aşadar să ne aşteptăm la un dans al ninsorii, la invocaţii tribale, la rugăciuni aducătoare de fulgi, sau să trecem pe lîngă declaraţiile sale ca şi cum usturoi n-ar fi mîncat?

La polul opus, fără legătură cu fotbalul-afacere, dar în strîns raport cu fotbalul-sport, Bănel a fost votat pe situl oficial al celor de Saint-Etienne cel mai bun jucător al meciului cu Dijon. Zic că nu-i rău pentru un ţigan cu mai mult bun simţ şi pricepere în zona lui de activitate decît mulţi europarlamenari în a lor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu