vineri, 19 decembrie 2008

Sarbatorile de iarna

O dat duhu` Craciunului buzna si asta ar trebui sa fie o situatie pozitiva, optimista, de bine. Dar am dubiile mele si le sustin.

Neamul romanesc, care s-a nascut crestin si care in acelasi timp beneficiaza de religie nationala ca putine alte neamuri pe rotocolul pamintului, are si procentajul cel mai mare la avorturi in Europa. Doar nu dam in cap nimanui!
Si ca un bun neam crestin ce sintem, asteptam Nasterea Domnului cum se cuvine. Umplem masa de bucate, imbalsamam bradu-n beteala si asternem sub el dorintele cele mai tainice pe care le debitam. Brisca o bagam in porc, cozonacu-l rumenim si vinam colindatorii sa le picuram niste monede ca sa ne simtim vreme de un an mai buni. Am tinut datina stramoseasca. Ca la carte.

Si deoarece nu e de-ajuns sa fim buni, ca sa fim si mai buni, trimitem pe loc o haita de smsuri care contin aripi de inger, lumina, speranta, energie care ne incarca, brad, cadouri, colindatori, zapada si mos.
Dar nici aci nu ne rabdam sa zabovim, caci macar o data in an rivnim sa fim nu doar buni, sau mai buni, ci cei mai buni, pentru ca e Craciun si celor dragi noi le spunem la multi ani(Denisa & Nicu Vesa - Colind pentru copii), intr-un glas cu colindatorii neamului. Ca daca nu acum, numai Sfintul Iepuras ne mai da prilejul sa uram de bine VIPurilor din viata noastra. Celelalte 363 de zile ale anului nu au puterea sa rasfringa gindul nostru anemic si plapind.
Sa aveti cu totii sarbatori de iarna fericite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu