vineri, 6 martie 2009

Adeverinta de UEist

Bicisniciile barbatului roman in tara Rimului de la care ne tragem, o ocupat ceva vreme stirile si ne-o pus pe ginduri sau ne-o lasat indiferenti. Cu acelasi rezultat. Nul. Oricum, reporteri, ministrii si alti carturari carpato-danubiano-pontici s-o ridicat catre microfon mulgindu-si ugerele intelepciunii in vederea hranirii vulgului. O dat noroc cu omologi si omnivori din Peninsula, o promis Raiul pe pamint si s-o carat inapoi acas` sa mai faca un ban cinstit de pe nenorocitul de contribuabil plebeu. Dar inafara balegarului oficial, amatorial si cu iz de circ de stat, am auzit una sugubeata in contextul imperecherilor cu forta din Italia.
Dupa cum zice vorba din batrini ca dupa fapta, si rasplata, bastinosii macaronari s-o suparat cind o vazut ca romanasul o zvicnit in copilele lor si o mai aprins un birt de-a nost, a mai batut pe cite unu` ce iesea la interval etc.
Altii, care avind serviciu nu o apucat sa dea cu paru` in crestetu` proletarului roman, o lovit sub centura prin alte mijloace. Urmeaza povestea.
Stiu pe unu` care sta in Italia si face p-acolo carte. Intr-o buna zi, nu demult, s-o dus la banca sa-si faca cont sa trimeata si el niste coco la parinti in tara. Cum da in mina la aia de la ghiseu cartea de identitate si vede ca-i roman, doamna, ii spune ca fara adeverinta de resedinta nu poate. Acuma, din cite stiu io, fara resedinta nimeni nu-ti face carte de identitate ca nu ar avea ce adresa sa treaca la rubrica fireasca, deci prezenta cartii de identitate garanteaza existenta in prealabil a celuilalt act. Dar treaca de la mine. Poate gresesc. Pe linga adeverinta asta, muierea i-o cerut si adeverinta de student. Nu stiu la ce-ti trebe asa ceva cind deschizi contu`, dar baiatu` o sarit imediat in schema cu legitimatia vizata pe anul in curs. Nu-i buna. Trebe adeverinta de la scoala, zice doamna. Pai, ma coasta inca 10-15 coco, se lamenteaza fecioru`. Aia nu se lasa. Si daca tot reusesti sa faci rost de actele astea, ar mai fi ceva. Du-te la primarie si cere o adeverinta cum ca Romania este membra UE. La treaba asta baiatu` era sa-si inghita limba. Din pacate o durnit in incaltarile statului si nu o reclamat-o pe tiritura. Dar s-o dus la alta filiala a aceleasi banci si o rezolvat in 10 minute deschiderea contului fara nici o adeverinta.
No, ii de mirare ca de 14 februarie, romanii le pingaresc copilele si nevestele, cind ei fac de astea?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu