joi, 11 iunie 2009

Cine n-are, are

Inainte de a dori raul vecinului, a caprei sale si a verzei din gradina lui, cred ca pe oricare il macina nedumerirea asta de ce are mai mult decit am eu, sau cum de-o duce mai bine? Framintarea respectiva neaflind solutie, in cazurile extreme se materializeaza in asasinarea vecinului, furatul caprei si facutul de sarmale din varza lui privata.

Cred ca nu este om care, in mai mare sau mai marunta masura, sa nu fi fost preocupat de starea altuia din apropierea lui si macar o data in viata sa nu fi invidiat avutul cuiva, fie ca e vorba de capra, de casa, de PageRanku` blogului si numarul de vizitatori, sau de muierea/barbatul celuilat si eventual premiul luat de copilul lui la sfirsit de an scolar.

Nu am gasit calea catre piatra filosofala si eradicarea foametei pe fata pamintului, insa mi-am gasit alinarea intr-o noapte uitindu-ma la niste pornosaguri.

Ma gindesc ca nu-i unu` sa nu stie ca nigarii, in mare parte, au drimba lunga ca un taragot, atit ca nu are clapete si gauri, deci nu-i cazul, muzicantii, sa sariti la interpretare. Apoi cine are ca pasiune Extremul Orient, trebe sa stie ca galbejitii abia o disting dintre coaie la cit ii de maruntica. Restul o au intre ca si colorit cit si ca dimensiuni. Bag de seama ca exceptii si contradictii is destule, insa nu facem aci cercetare stiintifica pe esantioane precis determinate si delimitate. Am impresia ca cine ii la cunostinta cu lungimile de unda genitala, are habar si ca Africa in mare parte ii muritoare de foame si un fel de cutie a Pandorei in ceea ce priveste virusurile si bolile, cit si ca Japonia, Korea (si nu peste multa vreme China), huzuresc de bunastare.

Vrind, nevrind, nu m-am rabdat si-am concluzionat dintr-o miscare, ca cine are pula lunga, are si desaga goala. Nu am reusit inca sa determin nivelul de interdependenta dintre coordonatele acestea, pula si desaga. Ma refer la faptul ca ai pula mare intrucit esti calic(A), sau esti calic intrucit ai pula lunga(B)? Solutia dilemei este de-o importanta capitala in instaurarea unui regim de bunastare pe planeta. Daca se-ajunge la demonstrarea variantei (B) nu trebe altceva decit niste securi si niste voluntari ca Africa sa devina un tarim al fagaduintei cu riuri de lapte si miere. (A) nu cred sa fie, deoarece bani trec peste Mediterana si tot in zadar, se pare.

Oricum ar fi, data viitoare cind ii vine in minte cu invidie cuiva capra, casa si PageRanku` vecinului, sa fie impacat cu gindul ca o are mai lunga si mai indesata decit acesta. In ceea ce priveste femeile, nu stiu exact cum functioneaza si daca este legata de genitale si la ele situatia, insa gindindu-ma la femeia care m-i draga si care cistiga mai bine ca mine, bicisnicia se datoreaza cu siguranta faptului ca nu are pula deloc. Altfel nu pot sa-mi explic.

2 comentarii:

  1. ae, no data teoria asta mere doara la omini, ca doara in africa fomeile arapilor alora cu pula lunga is vai de puielea lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Din cite stiu io, africanii nu is oameni. Aduc de departe a persoane umane, dar nu au suflet. Cel mult animale de comapnie, daca se pot numi.

    RăspundețiȘtergere