duminică, 5 aprilie 2009

Clarvinzatori

Mama Omida si nepoata Larva is tamaduitoare si vraciuitoare vestejite in care nu mai cred nici macar cititoarele revistei Povestea mea sau Intimplari adevarate. Pentru ca acestea cred in Florentina, Raisa, Sofronia, dar mai ales in regina Varsovia cea cu matreata la pubis.
Legat de vrajitoarele astea ma framinta integrarea lor in societate. Cum reusesc ele care daca nu is imparatese sau regine, macar printese trebuie sa fie, cu aura lor monarhica sa-si duca zilele printre niste de plebei cu necazuri? Cum biruie sa socializeze cu betivani, impotenti si oameni de nimic cind nu este una care sa nu posede harul sfint sub unghia de la degetul mic?
In mare parte, sper, lumea ride citind la gazeta sau auzind povesti cu argint viu, psoriazis si impotenta tamaduite cu fusul de aur si suveica de salcim, insa ca popor cu frica de Dumnezeu si religie nationala, pretuim ghiocul mai ceva ca pe icoane. Stiu pe una care o gatat o facultate si nu o avut stare pina nu o mers in satul cu salciile sa stea la coada la vrajitoare sa-i spuna de ce nu o fute nimeni. Aia o zis ca are cununiile legate. Io ii ziceam ca de proasta. Cum sa o cordeasca din moment ce ea luca la ceva casa de batrini carora tilharul nu li se ridica nici cu slujbe? Dar daca ii spuneam io, eram rau si urit, ca i-o spus tiganca pe bani, o avut dreptate. De aci si solutia inteleapta. Cind cineva iti cere sfatul, percepe o taxa, chiar daca e prieten, astfel sfatul tau va parea mai serios si de luat in seama.
Dar lasind la o parte bicisniciile nationale ale clarvazatoarelor in portofelul fraierilor, am auzit de la unu`, Gugal, ca in patria tiganilor, oamenii is mai de buna credinta decit la noi. Un luzar ce o falimentat in 2000 l-o intrebat pe prezicator ce sa faca pentru a pasi back in bussiness. Mesterul l-o sfatuit sa-si pingareasca fata de 12 ani si omu` s-o conformat, cu ajutorul sotiei care o tinea pe fata. Dupa atia vreme vazind ca rupia nu-i creste in ograda precum brusturul, l-o intrebat iar pe astrolabar cum sta treaba si asta l-o indemnat sa-si patrunda si copila mai mica, cea dinainte ajungind deja catre 20 de ani. Aci lacomia de avere l-o rapus pe micul intreprinzator indian si s-o trezit dat in git si pe mina militiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu