joi, 16 aprilie 2009

Vecinu` lu` Mulder

Lumea o scornit vorbe de duh si zicatori despre aproape orice. O dat sfaturi asupra prietenilor, asupra dusmanilor, rudelor si-a necunoscutilor. Dar nu-mi amintesc nimic despre vecini si vecinii is o categorie aparte in viata fiecaruia. Atit la lucru, cit si acasa. Poti avea prieteni si neamuri binevoitoare, dar daca vecinul iti maninca sanatatea, n-ai parte de liniste. Am gasit mai demult pe net o colectie de sunete de burghiu si alarme cu titlul 20ways 2 fuck your neighbors. Asadar mai ii cineva preocupat pe fata pamintului de raportul cu vecinii. Nu-s singur si asta ma bucura. Dar nu este singur nici Mulder, ala din X-Files, de vina lighioane din spatiu, si vecinii lui nu is defel mici si verzi, cu ochii bulbucati in crestet. Vecinii de bloc ai lu` Mulder is oameni de bine, sau cel putin oameni. Unu` din ei ii roman. Domnu` Slaniceanu.

Oare cum se-ntelege cu Mulder? Ca doi buni vecini, bag mina in foc ca Mulder si Slaniceanu isi imprumuta mici obiecte casnice si cu mai mare siguranta se cearta care o lasat usa la lift deschisa sau s-o pisat pe florile de pe palier. Ca-ntre vecini…
Se uita, oare, la etapa impreuna? Parca-i vad in garsoniera la Slaniceanu cind joaca Farul-FC Vaslui. Slaniceanu tine cu Farul, cred. Il pune pe Mulder sa poarte fular cu Vasluiu` si sa faca galerie pentru ei. Apoi il baga in ma-sa. De bucurie daca cistiga Farul, de necaz daca cistiga Vasluiu`. De ziua nationala a Romaniei domnu` Slaniceanu pune la geam tricoloru` si-l invita pe Mulder sa praznuiasca romaneste cu mici si sarmale invelite-n varza murata, ca vorba aia, Muldere, o data in an ii 1 decembrie.
Totusi nu ma dumiresc de unde-o prins Mulder apucatura de-a crapa-ntre dinti seminte de floarea soarelui cind se uita peste dosare, ca nu este episod sa nu-l vezi umplind de hoaspe biroul.

Un comentariu:

  1. Citeste-ti articolul si vezi ce nu este ok :)
    In mare e bine, imi place, mai ales ca nu-mi sufar vecinii!

    RăspundețiȘtergere