joi, 7 mai 2009

A(p)titudini de bloghisti

Am dat de multe minti hodinite de cind ma stiu, da` ce-am aflat intre bloghisti, fereasca Cel de Sus. Ala/aia care recunosc si o pun la vedere, is printre putinii care nu fac parte dintre tantalai. Restul is intr-o competitie perpetua de a suje primii pula oricui pentru promovarea emanatiilor personale.
Dintre cei mai afectati de tembelismul blogosferic is cei care o scornit Decalogul bloghistilor, a.k.a. cele 10 porunci ale bloggerului. Astia, daca au blog de un an jumate ii iau la pula pe nevrednicii care abia-s la postarea cu numaru` 10. Se cred un fel de Vechiul Testament al blogosferei si bat table ale legii precum Moise pe muntele Sinai. Inca 2, 3 pozitii sa mai salte la clasament si se poarta ca niste rascumparatori si mintuitori ai bloghismului autohton.
Tot pe model bisericesc is si impartirile facute de alte minti luminate in bloghisti mici, mijlocii si mari. Aia mari is un fel de patriarhi, sau vladici, aia mijlocii is doar protopopi si popi, iar pleava reprezinta enoriasii, adica aia care baga fisa la cheta si isi tocesc coatele si genunchii pentru un loc in blogrollu` unui mitropolit.
Dar, de fapt, cum cicat ajung unii sa fie bloghisti mici sau mari? Pai, simplu, zelistu` ne aseaza cuminti in banci in functie de cit de legati(linkati) sintem de altii. Ai prieteni cu blog? Da-le un mass si in citeva zile esti mai tare decit 69,69% dintre bloghisti. Nu conteaza ca debitezi ineptii despre cum ti-ai facut laba in casa bunicilor si pensionarii erau gata sa te depisteze cind sugrumai madularu`, sau despre cit esti de tembel lasindu-te prins copiind de catre profesoara la extemporal. Important sa figurezi in lista de lecturi a citor mai multi oligofreni.
Sfaturi luminate gasesti de fiecare data cind nu ai nevoie de ele. Unul isi da cu parerea ca nu e bine sa ai articole lungi ca plictisesti, altul zice ca daca e scurta debitarea, esti superficial. Culorile tipatoare deranjeaza ochii, deci scade numarul cititorilor si automat calitatea blogului. Ma, da voi cine, pula me, sinteti sa aveti pareri despre orice? Io scriu cum imi tihneste. Azi nu am de zis nimic, tac. Maine imi vine gindul bun si bag o pagina in Word. Peste 3 zile screm 5 rinduri, da` le screm din suflet. Ce treaba aveti voi, inteleptilor, sa-mi cintariti dispozitia si talentul?
Baiul sta-n faptul ca situatia nu e deloc rinduita sistematic dupa criterii logice, sau de bun simt. Cita vreme unul nu are nimic vrednic de asumat in propria existenta, se leaga de ce are celalat. E un fel de telenovelism in retea. Nu ni se intimpla nimic interesant in viata noastra de cicat, hai sa sarim in circa altora, poate luam un bonus de indrazneala dinaintea alora care despica blogosfera in tabere si echipe.
Da, sa-mi sujeti madularu', aia care nu va incapeti in piele de geniali ce sinteti!

4 comentarii:

  1. :)) Prea tare! Trista situatia dar asa e pe la noi. Cel mai tare e atunci cand apare unu' care iti lasa in comentariu la articole sfaturi despre cum ar trebui sa fie blogul tau, intri sa vezi cine e eminentul care te indruma si vezi ca a publicat cantitatea incredibila de 3 articole (trebuie sa mai spun ca dupa 3 saptamani erau tot 3 articole?)

    RăspundețiȘtergere
  2. Totuşi, puteai să comprimi puţin textul. E cam lunguţ.

    =))

    RăspundețiȘtergere
  3. @Marius: si din alea 3, unul e cu un clip de pe iutub, altul cu bancuri de pe resursadefun, iar in ultimul incearca sa-si argumenteze maturitatea prin faptul ca i-a crescut par in palma.
    @Catalin: multam fain!
    @alphadog: data viitoare il impart pe episoade, sau il vind in leasing:)

    RăspundețiȘtergere