luni, 11 mai 2009

Gind razlet despre primul meu futai

Un om intelept o zis cindva ca ii mai important sa inveti sa citesti decit sa scrii, intrucit cititul iti aduce dinainte lucruri noi, necunoscute, pe cind scrisul nu face decit sa astearna, pe un oarecare suport, ceea ce cunosti deja. Asemenea chestiuni mai demult aveau o oarecare relevanta, azi cind orice pubert blogosferic cu cosuri pe obraz si fara par pubian, scrie si citeste, par fara miez.
Pe mine, s-o silit ai mei sa ma-nvete sa citesc ca sa nu-i fut la melodie cu lectura povestilor. O facut mare lucru si li-s recunoscator pentru asta, dar o facut-o din comoditate ca sa se scape de-o grija. Sa scriu, insa inainte de scoala, o reusit doar sa ma faca sa mizgalesc mama. Normal ca era mama cea care m-o invatat, ca daca era tata cu stiloul in mina, ma-nvata fotbal sau bere. Regret ca nu o fost femeia care m-i draga sa ma-nvete sa scriu, ca primele cuvinte asternute pe foaie erau tituci si buci si ma opream acolo. Asa macar dascalii si-o dat osteneala sa leg subiectul de predicat, fara a ramine in scris la stadiul de interjetie si organe genitale. Prin scoala primara nu stiu cum ne-o apucat, ca pe toti soimii patriei, sa scriem biletele de genul Mihaela+Costel=Iubire, Gigi+Becali=Cioban etc. Dupa ce ne-am imperecheat in scris cam toti din clasa, am trecut cu un coleg la versiunea cu 3 necunoscute, XXX, si din condeiul nostru a iesit Alin+Pizda aia care-i placea lu` Alin=Futai. O fost prima data cind am asternut in scris o faradelege. Cum eram mici si prosti, invatatoarea ne-o prins. Mie mi-o futut niste nuiele peste buci(sa fi stiut atunci citeva vorbe in limba strainului, in loc sa-mi cer iertare, racneam spank me, MILF), iar pe ala cu care corespondam, l-o amenintat numa` ca-l spune la tat`su, crutindu-l de bataie ca era nepotul ei.
Acuma scolarii, pentru a nu jignii sensibilitatile nimanui, scriu Lolek+Bolek=Prostata perforata, Fat Frumos+Gheonoaia=Avort, poezia si scrisoarea erotica is genuri literare, iar Jurnalul National publica poeziile necenzurate ale lui Eminescu de cind avea bube pe pula. Scorneala de fata nu are pretentii etice sa stabileasca daca e bine sau rau ce-am expus inainte. E doar un gind razlet ce nu mi-o dat pace toata seara.

Un comentariu: