marți, 19 mai 2009

Intelect, suflet si muie

Dintr-o mina de lut, apa de izvor si suflare de viata, Dumnezeu l-a facut pe om. Unii nu inghit asta si zic ca parameciul a evoluat in timp la mormoloc, apoi la pastrav, la maimuta si in cele din urma la om. Nu cred ca aci-i locul prielnic pentru dezbatut chestiunea asta, pentru ca pe mine ma framinta altceva. Fie c-a fost creat, fie c-a evoluat, omul isi are locul in lume destul de bine delimitat de stinca, frunza, animal. Ce anume l-a adus aci demonstrindu-i superioritatea? Pentru ca dincolo de orice contradictie mi se pare superioara conditia umana, celei animale, vegetale sau minerale. Intrucit ierburile si pietroaiele nu ma pasioneaza, merg inainte pe binomul om-animal.
Iubitorii de intelepciune, cu siguranta, trag plugul in brazda cu ceardasu` zicind ca ratiunea, intelectul, constiinta de sine e cea care ii ridica pe oameni din intunericul ignorantei si le confera treapta de sus in topul vietuitoarelor. Cuvintatorii de Dumnezeu amintesc de un suflet nemuritor, un fel de pasaport pentru vesnicie dupa moartea trupului. Io, fara sa neg parerile enuntate anterior, am descoperit o alta caracteristica a superioritatii umane.
In vederea conservarii speciilor, toti se fut. Animale, oameni. Nu animele cu oameni! Unii ca sa justifice ca homosexualitatea nu e impotriva naturii o adus exemple de animale care se fut in cur. Deci pina aci, oameni si animale nu sintem atit de diferiti. Toti ne futem in pizda si-n cur. Dar inafara de om, mai este careva capabil de amor oral? Am cautat pe ici pe colo, am intrebat gospodari, dar nimeni nu o pus punctul pe i definitiv. Ar fi niste mamifere, am vazut cazuri de autofellatio, o specie de maimute… No, pin-aci! Self-sucku` nu ii amor oral, ci laba cu gura, iar maimutele nu se pun, intrucit in virtutea faptului ca nu-s capabile de lucruri breze decit prin imitare, sigur o luat exemplu de la ceva oameni rataciti prin jungla.
Asadar lasind la o parte probabilitatile si incredintindu-ne certitudinii, concluzia ramine una si buna. Dincolo de intelect si suflet, omenirea e superioara altor specii intrucit isi pretuieste dragastos partenerul cu gura.

3 comentarii:

  1. :)) unii filosofi spuneau ca omenirea se diferenteaza de restul speciilor prin posibilitatea de a rade. altii prin posibilitatea de a vorbi. tu, prin capabilitatea de a face o muie:)) deci stim sigur ca are legatura cu gura:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Consider risul si vorbirea mai legate de intelect decit de gura, intrucit il fac pe acesta prezent si perceptibil. Capacitatea gurii de a cuprinde in dragostea ei diferite obiecte/organe nu prea are legatura cu risul si vorbirea. Oricum cita vreme e vorba de amor, nu cred ca merita sucita mintea cu astefel de dubii, cita vreme e altceva e important in actul muii sa te situezi la capatul just al pulii. Cel putin asa zicea un prieten...

    RăspundețiȘtergere
  3. Mi-ai luat-o inainte Buha Neagra, tocmai voiam sa mentionez acel (MIC) aspect important, cu situarea la capatul potrivit... Dar mai stii...sunt unii care vor sa lucreze "la doua capete"... (si mie mi-a zis-o asta un prieten, nu neaparat in constextul muii).

    RăspundețiȘtergere