luni, 11 mai 2009

Io cu tata S01E5- Unde-i dragoste putina, lesne-i a gasi pricina

In zori cind o fo` iara de mars in cimp sa aruncam niste baliga pa malai, de-a lu` Palmieru` cela din sura, tramura ca varga. Linga el, o mioara neagra, behaia a death-metal. Tata, care s-o nascut stiind si si-o cultivat organul intelepciunii, o zarit cu privirea periferica in iesle plasa cu reviste si dintr-o miscare mi-o binecuvintat spatele cu o coada de grebla. Ma, zice tata, i-ai adus la boala colectia noasta de Viata la tara-naked edition? Uite ce-o facut cu mioara, biata! Io, taceam din gura, ca cel ce s-o cicat pa el. S-o impreunat nefiresc cu mioara si amu` nu-i bun de nimic, nu vezi cum tramura? Si macar de tineam o vaca-n sura, sa lase groasa marha si sa fete-un minotaur! Ase cu oaia pingarita, ce crezi ca ne-aduce-n casa? Io, sa nu par prost dinaintea lu` tata, sar ca fript si zic, un minomiel? La care tata, iara-mi umfla o unealta peste organele vitale zicind un cicat, ma, ca minomiei nu exista. Am lasat in plata Domnului lucru` pe ziua ceia si am asteptat sa vedem unde se-ndreapta bicisnicia extraterestrului. Bicisnicia nu s-o indreptat nicaieri, atit ca oaia libidinoasa nu mai trajea la pasune, ci numa` catra sura. Era un fel de miorita ebony indragostita. Extraterestru` o vreme era tat lina la slit, da` nu i-o trebuit mult si s-o lecuit, c-ase-i barbatu` si la oras si-n obste, bobineaza ce bobineaza da` nu-si uita lucru`.
Pe de-o parte ne-am bucurat, io cu tata, vazind ca Temistocle mai mult sta-n cimp decit pin sura si grijeste de tarina cum n-o fo` grijit-o nime`, da` pe de alta parte, mioara ceia se stinjea de dor de sfesnic si aci tata, in purtarea lui de grija, l-o luat de-o lature pa clampau si i-o spus boala, pa la noi este-o vorba care zice ca cine-o luat grostioru`, sa ieie si zaru`, ase ca daca ti-o trebuit gaura si-ai pingarit mioara, poarta-i de grija si mi-o veseleste, ca de-o prind in deficit cu laptele, pe tine te mulg. Nu stiu daca de spaima, sau de voie buna, cela de la oras, o luat-o-n grija pa mioara si linistea-n gospodaria noasta s-o astenut iara precum s-asterne mina celui vrednic peste titale muierii care i-i draga. Aci m-am folosit de niste vorbe din Pravila lu` Satelitu`, ca si de-s mincinosi si nu ne-am intales in veci cu ei, au daru` sa graiasca frumos si mai au un dar, da` de ala nu pot pomini aci, ca de vad ei, sau tata, ma lovesc in numele Tatalui cu sapa, ca-mi curg ochii dupa Satelita ceia tinara. No, uite, ca nu mi-am pus friu si is pa cale s-o ieu la jinjii si Satelita mica nici nu stie ca m-i draga.

2 comentarii:

  1. Sa ne-o descrii pe Satelita in vreun next episode :)Ca poate asa afla cat ti-i de draga si, noah, nu se stie de unde sare iepurele sau "rana" :)))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Daraca si astfel sa vina neamurile ei peste mine cu secerile si coasele si sa-mi faca mie rana in loc nefiresc...

    RăspundețiȘtergere