duminică, 26 aprilie 2009

Mi-am cumparat urmasi

Tot m-o futut la melodie muierea care m-i draga sa facem cumva sa ne luam si sa framintam niste prunci, ca daca mai stam mult pe ginduri ne trezim ca-i facem cu creasta si pene. Ca orice barbat de bun simt, la inceput, m-am kkt pe mine de spaima cind am auzit de prunci. Ce-mi trebe mie copii, cind nu-s in stare sa-mi port singur de grija? Numa` asta-mi lipseste sa mai si cooperez la aducerea cuiva pe lume si sa-l nenorocesc cu apucaturile mele de om hodinit.

Dar dupa citeva luni o-nceput sa ma prinda spaima si pe mine. Daca-i drept ce zice femeia si chiar ar fi cazul sa ne sporim? Asa ca inainte de-a ma inhama la responsabilitatea familiei m-am gindit ca ar fi util sa bag un antrenament sa vedem cum decurge. Si odata trezite in mine simtamintele paterne, le-as indrepta catre oarece vietate, da` nu om, deci ramin plantele si animalele in discutie. Sa fie dupa mine as lua un purcel si l-as creste si l-as griji ca ochii din cap, da` nu ar apuca praznicul Craciunului, ca l-as jertfi de sf. Ignat, asa ca purcelul iese din ecuatie, la fel ca toate animalele care is compatibile cu tigaia sau gratarul.

Bun, zic io, sa vedem ce bestii mai is ramase ca sa le aplic paternitatea mea. As lua niste pesti, da` astia mor si de cald si de frig si de la fum de tigara si de la orice, iara daca scapat un piranha, cine stie cind m-aplec mai tare peste covata cu pesti si ma trezesc c-un paricid in casa, ca ma rontaie pruncii. Apoi, arahnofob fiind m-am gindit sa-mi autodepasesc spaima tinind un paianjen de-ala cu par pe picioare, da` te miri cind beat fiind ii descui usa si in scurt timp daca nu imi face felul, oricum trebe sa ma mut din casa. No, am zis, gata cu kkturile astea exotice, ma bag la ceva clasic, un hamster sau ceva soi de rozator cu blana. Astea minca orice si mobila din casa, le pui niste rumegus si se fac cit un miel in citeva luni. Cind o fo` sa fac pasul cel mare iar m-am simtit cuprins de griji, daca cumva trecind printr-o criza afectiva si neavind ciocolata la indemina imi indrept atentia catre junele din cusca si de la mingaiere la mingaiere il implic scurtuc intr-un incest om-fiara?

Ajuns aci, singura solutie ramasa, inafara de a cultiva microbi sub unghii, is plantele si nu orice plante. Ca ori le maninc, ori le port de frica. Si decit sa le am pe constiinta, mai bine stau cu spaima linga ele. Asa ca avind de ales intre urzici si cactusi, am achizitionat un cactus, dar de cum l-am tinut in brate prima data mi s-o parut ca nu-i tihneste singur si i-am luat pereche. Asa ca acuma is linistit, avind activitate paterna cu scaietii gemeni. Am vrut sa le dau si nume sa stiu cum ii strig prin curte, sa-i disting de copiii altora, da` nu mi-o venit nimic breaz in minte. Amindoi seamana cu o pula cu spini si nu-i pot numi la fel pe amindoi, asa ca primul o sa fie Pula si al doilea Spini. Asa ca de s-a intimpla sa racnesc din pragul casei Pula cu Spini, ia veniti la tata, sa vezi cum o sa sara ca fripti si-o sa raspunda chemarii paterne.

4 comentarii:

  1. apoi sa stii ca ar trebui sa va sporiti, ca sunteti batrani deja :))))))))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  2. ce inspirat ca i-ai luat pe "adoptati" parte barbateasca pe amandoi... asa riscul incestului e inexistent (sau poate nu... in orice caz, si daca se verifica fenomenul, nu o sa fie urmasi din nelegiuita relatie)

    RăspundețiȘtergere
  3. @doinitza: taci, ca nici tu nu esti tinara si vreme este inca...
    @Anonim: si de s-or incestui, or face-o in vasul nefiresc...

    RăspundețiȘtergere