miercuri, 22 aprilie 2009

Pizda care momeste

M-o intrebat cineva stii ce-i pizda? M-am blocat citeva zile nestiind ce sa raspund. Ii simplu sa zici sigur ca da, sintem prieteni de-o viata. Dar lucrurile is rinduite putin altfel. Poti fi prieten cu cineva si sa nu-l cunosti indeajuns pentru a spune doua vorbe cu rost despre el. Cine a privit pizda in ochi fara sa-si piarda suflarea macar pentru citeva clipe? Oricum, decit sa risc sa vorbesc pe linga, mai bine las pe cineva care stie. Aci vine povestea pe care am tradus-o din frunza ca sa priceapa tot curiosul…am adaptat dupa bunul plac unele cuvinte, iara unde nu m-am priceput, fie am pus semne de intrebare, fie am tradus gresit. Lioncornul, pentru berbecii care nu s-or prinde, ii inorogu`.
…ka se stie bine ka pentru a vina Lioncornul trebuie sa asezi o fata nedezvirginata la radacina copacului si fiara simte izul de ficioara si vine sa-i astearna capul pe pintece si atunci eu am luat-o pe Nina a lu` Bergolio ce o venit acolo cu tat-su` sa cumpere vaka de la tata si i-am spus vino in codru ka vinam lioncornul apoi am asezat-o sub copac pentru ka eram sigur ca ea era ficioara si i-am spus stai frumos in loc si desfa picioarele sa faci loc unde sa astearna fiara capul si ea zicea ce sa desfac si io ziceam acolo in locul acela desfa cum trebe si o atingeam si ea s-o apucat sa glasuiasca de parea o ??? ce fata si n-am mai vazut nimic in sfirsit mi s-o facut ca si o apocalypsin si dupa nu o mai fost curata ca un crin si atunci ea o zis doamneprecista acuma cum facem sa momim lioncornul… (Umberto Eco - Baudolino)
Ce-am invatat din textul asta? Simplu, am invatat ce-i pizda. Pizda ii o momeala care atrage prada, doara asta-i rostul momelii, nu? Daca pizda ii feciorelnica si dusa in codru, atrage lioncornul, daca nu, atrage barbatii. Important e ca atrage, la fel ca magnetul pilitura de fier. Io zic ca orice alte vorbe is de prisos. Punct.

6 comentarii:

  1. Eu as citi mai mult din ce zici tu aici daca nu m-ar durea ochii din cauza fontului si culorii cu care scrii...zic si eu asa..in calitate de...cititor. Stiu ca n-are nicio legatura cu postul tau.

    RăspundețiȘtergere
  2. Se poate selecta continutul si muta in ceva program gen Word, unde il poti colora dupa plac, sau modifica fontul ca sa fie mai usor de lecturat. Io uneori fac asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pizda...e cel mai calduros loc pt omul de toate spetzele:bogat,sarac,cult, mai putin cult...e locul unde mitul pesterii se intalneste cu varful omul....a fi sau a nu fi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Dupa tine, pizda ii ceva intre suba, manual de filosfie si ghid turistic? Io asta am inteles.

    RăspundețiȘtergere
  5. micul lioncorn3 mai 2009 la 20:37

    Mai poate fi si pizda feciorelnica care atrage barbatii...au ba? adica, eu cred ca pizda atrage cam orice...depinde ce ajunge intai la ea, lioncornul sau madularul...

    RăspundețiȘtergere
  6. Aparent exista posibilitatea. Izvoarul folosit de mine nu o neaga explicit, dar nici nu pare sa-i lase o portita de intrare. Initial se crede despre Baudolino ca e barbat si atunci pizda ar atrage si barbati, dar dupa episodul consumarii fecioriei, vocea din Cer proclama negru pe alb "ka lioncornu' qui
    tollit peccata mundis eram eu". Deci Baudolino impotriva tuturor aparentelor e lincorn. Desigur, asta nu da un raspuns definitiv intrebarii ridicate, intrucit sursele folosite de mine sint, desi infailibile, reduse ca numar la una singura.

    RăspundețiȘtergere